Oefening als Hulpmiddel

Op zaterdag 18 maart 2023 komt Peter Beekman deze lezing/workshop geven bij KC Amsterdam.

Oefeningen voor de baas of de hond?
Is een cursus geslaagd als de hond alle oefeningen netjes doet? Natuurlijk, maar als instructeur is het de kunst om de baasjes zo op te leiden dat de hond, de baas en hun omgeving er profijt van hebben.
Daarom is het veel interessanter om te kijken naar wat de baas doet en hoe hij dingen aanpast om (potentiële) problemen op te lossen. Het is daarom niet altijd erg als een oefening niet zo goed gaat. Sterker nog; het geeft ons als instructeur inzicht in hoe de baas zich tijdens onze cursus ontwikkelt. En is dat eigenlijk niet wat we willen? Dat die baas het straks thuis allemaal goed voor elkaar weet te krijgen met zijn hond?
Speciaal hiervoor is een ééndaagse workshop ontwikkeld, waarin we kritisch gaan kijken naar wat nu precies onze doelstellingen zijn en hoe we deze kunnen verwezenlijken. Hiervoor gebruiken we het gewone arsenaal aan oefeningen, aangevuld met eventueel wat extra oefeningen. We gaan kijken hoe we die oefeningen kunnen inzetten als hulpmiddel om de bazen dat inzicht te geven dat nodig is om in alle gevallen hun hond zo verantwoord mogelijk te begeleiden. We gaan experimenten uitvoeren om de bazen zo individueel mogelijk te kunnen begeleiden. Op dat moment worden de oefeningen geen doelstellingen op zich meer. Het gaat er dan niet meer om of een hond netjes gaat zitten. Het gaat er dan om wat de eigenaar doet om zijn hond netjes te laten zitten.
De docent
De workshop wordt gegevens door Peter Beekman. Binnen zijn eigen lessen gebruikt hij als land de oefeningen als hulpmiddel. Honden en eigenaren mogen de fout in gaan. Ook gaat hij in op het voorkomen van het conditioneren van deze fouten. Want dat is natuurlijk niet de opzet. Maar in eerste instantie is alles goed en niets fout. EN van daaruit bouw je verder.
Praktisch
Bij deze workshop mag een beperkt aantal deelnemers de eigen hond meenemen. Met deze honden kan door alle cursisten worden gewerkt. Voor aanvang ontvang je een email met de vraag wie zijn/haar hond mee wil nemen. Een vooropleiding op basisniveau Instructeur en ervaring is zeer wenselijk.
Prijs
De workshop kost €50,-, dit is inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat van deelname.
Locatie
KC Amsterdam, Noorderweg 10, Spaarndam
Nascholingspunten: CKI: A30
Ja, ik wil meedoen!