Vuurwerk lezing en workshop

KCA organiseert in samenwerking met Hondenschool Van Stal een online lezing en een praktijk workshop over vuurwerkangst. Jij als KCA lid krijgt een korting van 10% op zowel de lezing als de workshop.

Vuurwerk, hoe kan je je hond helpen meer te ontspannen?

Huisdieren en vuurwerk gaan vaak niet goed samen, wat eigenlijk vrij logisch is. De luide knallen, felle flitsen en de geur van vuurwerk zijn zaken waar je liever niet te dichtbij wilt zijn. Maar voor mensen heeft vuurwerk een andere betekenis gekregen, ondanks dat de basis ervan eigenlijk negatief is (het is iets dat ontploft met veel lawaai, flitsen, geuren en kleuren). Dieren kunnen deze menselijke redenering niet volgen, wat leidt tot instinctieve angstreacties. Daarbij komt nog dat het tijdstip van vuurwerk niet voorspelbaar is, wat extra onzekerheid met zich meebrengt.

Kortom, de periode rondom vuurwerk is zeer stressvol voor zowel mensen als dieren. Om hier beter mee om te kunnen gaan, organiseren we een interactieve lezing en een workshop op locatie bij Van Stal.

Tijdens de lezing onderzoeken we waarom vuurwerk zo’n grote impact heeft op honden en hoe we hen kunnen helpen om deze periode kalmer te ervaren.

  • Interactieve online lezing vuurwerk: woensdag 25 oktober 19:00-20:30
  • Praktijk workshop: zondag 5 november 10:00-11:00