Workshop Vuurwerk

KCA organiseert in samenwerking met Hondenschool Van Stal een online lezing en een praktijk workshop over vuurwerkangst. Jij als KCA lid krijgt een korting van 10% op zowel de lezing als de workshop.

 

Vuurwerk, hoe kan je je hond helpen meer te ontspannen?

Huisdieren en vuurwerk gaan vaak niet goed samen, wat eigenlijk vrij logisch is. De luide knallen, felle flitsen en de geur van vuurwerk zijn zaken waar je liever niet te dichtbij wilt zijn. Maar voor mensen heeft vuurwerk een andere betekenis gekregen, ondanks dat de basis ervan eigenlijk negatief is (het is iets dat ontploft met veel lawaai, flitsen, geuren en kleuren). Dieren kunnen deze menselijke redenering niet volgen, wat leidt tot instinctieve angstreacties. Daarbij komt nog dat het tijdstip van vuurwerk niet voorspelbaar is, wat extra onzekerheid met zich meebrengt.

Kortom, de periode rondom vuurwerk is zeer stressvol voor zowel mensen als dieren. Om hier beter mee om te kunnen gaan, organiseren we een interactieve lezing. Tijdens deze lezing onderzoeken we waarom vuurwerk zo’n grote impact heeft op honden en hoe we hen kunnen helpen om deze periode kalmer te ervaren.

 

Vuurwerk Nederlands
Bij de lezing over vuurwerk gaan we interactief aan de slag om jullie van tools te voorzien om jullie hond beter met vuurwerk te laten omgaan.
De lezing is op woensdag 25 oktober, 19:00-20:30 via Zoom. Deze presentatie zal in het Nederlands zijn.

Het is mogelijk je alleen voor de lezing in te schrijven.

Kosten: €25,- Jij als KCA lid betaalt €22,50

 

Praktijkles
Bij de praktijkles (zondag 5 november 10:00-11:00) voor honden, leren we hoe we ze kunnen helpen om te ontspannen bij vuurwerk. We begrijpen dat vuurwerk voor veel honden een angstaanjagende ervaring kan zijn, en we willen jullie voorzien van enkele oefeningen en technieken om deze stressvolle periode gemakkelijker te maken voor jullie harige vrienden.

Elke hond is anders en het kan tijd kosten om de angst voor vuurwerk te verminderen. Blijf geduldig en consistent oefenen, en geef je hond de ondersteuning en liefde die hij nodig heeft tijdens deze stressvolle periode.

Je kunt je alleen voor de workshop inschrijven als je de lezing ook volgt.

Kosten voor lezing + workshop: €60,- Jij als KCA lid betaalt €54,-

Let op! Deze workshop is op de locatie van Hondenschool Van Stal, Kostverlorenkade 25 Amstelveen 

>Schrijf je nu snel in!

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in .. Bookmark de link.
error: Website is beschermd !!