KCA viert Feest! feest1

KC Amsterdam is maar liefst 120 jaar jong! Dat vieren we graag met jou op zaterdag 2 juni aanstaande. Leuk voor baas en hond én voor kinderen van de baasjes. Deelname is gratis tenzij anders vermeld. Vooraf opgeven is uitsluitend noodzakelijk voor de BBQ. De activiteiten starten om 13.15 uur. De trainingen van die dag (tot 13.15 uur) gaan gewoon door.

 

Demo’s, spelletjes en funparcours

We beginnen ons feest met een spectaculaire demonstratie van hondenfrisbee en we sluiten af met een feestelijk DogDance optreden. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden (tijden per workshop onder voorbehoud)

“Oud Hollandsche spelen” (hele middag)

We zijn tenslotte 120 jaar jong als vereniging! Dus de spelletjes die toen werden gespeeld maar natuurlijk wel op hondse wijze zoals spijkerpoepen met hondenbot, riem werpen en hondje prik.

Funparcours (hele middag)

Een parcours, met allerlei hindernissen die je achter elkaar aflegt: je hond gaat daarvoor door een tunnel, door een hoepel, blijft heel stil zitten op een matje enzovoort. Je mag met één oefenrondje het parcours verkennen, daarna gaat het om de tijd! De snelste wint een prijs.

 

Workshops

Frisbee: (14.00)

De beginselen van het frisbeeën met je hond.

frisbee2

Fun & Play 1: (13.30) 

Leuke opdrachten en oefeningen, ook als je nog nooit aan de Fun&Play training hebt deelgenomen.

fun-play-maggy

Fun & Play 2: (14.30 & 15.00)

Voor als je al eens hebt deelgenomen aan een Fun & Play training.

Andere Honden Negeren: (13.30)

Train hoe je je hond afleidt en hem minder spanning laat ervaren wanneer hij een soortgenoot ziet.

Schutting & tunnel: (14.00)

Maak kennis met deze toestellen uit de agility (behendigheid).

FB_IMG_1503665731457

Timing beloningswoord: (14.00 & 15.30)

Op het juiste moment je hond laten weten dat zijn gedrag het gewenste gedrag is, is de basis voor alle soorten trainingen. Oefening baart kunst!

Puzzelen met je hond: (14.30 & 15.30)

Laat de hersenen van je hond kraken met simpele spelletjes die je ook thuis met hem kunt gaan doen.

hondenpuzzel

Niet trekken aan de lijn: (15.00)

Precies zoals de titel al zegt..

Rally-O: [14.30 & 15.30 – onder voorbehoud]

Leg met je hond een parcours af met oefeningen. Goede geheugenopfrisser voor als je eerder gehoorzaamheidstraining hebt gevolgd maar het is vooral erg leuk.

In & uit de auto: (15.00)

Beheerst de auto verlaten en er weer in. Fijn voor hond & baas!

hond-auto

De workshops duren 30 minuten en worden gegeven door onze instructeurs. Je kan aan zoveel workshops mee doen als je wilt. Ieder half uur starten er een paar en sommige worden meerdere keren gegeven. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf, er hangen inschrijflijsten in de kantine vanaf 13 uur. Vol = vol.

 

En ook nog

Hondenfysiotherapie:

Debbie van Breukelen verzorgt speeddates waarin je je hond kunt laten checken en natuurlijk vragen kunt stellen. Bijvoorbeeld omdat je hond beginnende klachten aan het bewegingsapparaat heeft en je wilt weten of fysiotherapie kan helpen, of hij heeft een blessure of ter preventie. Debbie heeft haar eigen praktijk: www.vanbreukelendierfysio.nl

Hondenfotograaf:

Laat Nico Vermeer een paar prachtige portretfoto’s maken van je hond of honden. Dankzij de zwarte achtergrond komt je hond nog beter uit de verf. Je ontvangt na afloop de foto’s digitaal en dan kan je besluiten of je ze inderdaad wilt kopen. De kosten zijn dan €20,- voor 4 foto’s. Wil je alvast wat van het werk zien van Nico? Kijk dan op zijn facebookpagina.

 

Gezellige BBQ! 

Om 16 uur starten we de BBQ om ons feest mee af te sluiten. Uiteraard een rijke keuze aan vleesgerechten maar ook aan de vegetariërs zal worden gedacht. Opgeven is noodzakelijk en wel vóór 26 mei via ‘schrijf mij in’ in de tabel hieronder. De kosten zijn € 10 per persoon inclusief drankjes, vegetariërs betalen € 8.

bbq  bbq-vega

 

LET OP: als de betaling mislukt of niet wordt afgerond, heb je je niet opgegeven.