Over de Kynologen Club Amsterdam

De Kynologen Club Amsterdam is in 1898 opgericht en is de oudste Kynologen Club van Nederland. De beginjaren stonden geheel in het teken van rashonden-shows en clubmatches. Pas eind jaren 60 van de vorige eeuw werd de hondensport geïntroduceerd. In die tijd was dat met name Gedrag & Gehoorzaamheid (nu FCI Obedience) en Agility (behendigheid).

Na vele omzwervingen langs verschillende locaties in Amsterdam heeft de KC Amsterdam uiteindelijk 20 jaar mogen verblijven op een terrein aan de Zuider IJdijk. Helaas moesten we ook daar weer weg en hebben vervolgens op twee tijdelijke locaties in Amsterdam-Noord gezeten.

Opnieuw volgde een lange zoektocht met als resultaat ons huidige terrein. Een prachtig complex aan de Noorderweg in Spaarnwoude dat we delen met de Windhonden Renvereniging Amsterdam. We hebben een mooie grote kantine met uitzicht op de renbaan van de WRA en het grote middenveld van de KC Amsterdam.

We richten ons nu voornamelijk op hondensport en –opvoeding. We hebben een gevarieerd aanbod. Van puppy-cursus tot FCI Obedience (G&G). Maar ook Agility, Apporteren, Dog Dance, en Fun&Play. Kortom een gevarieerd aanbod waar iedere hondenbezitter terecht kan, zowel met rashonden als met kruisingen.

De KC Amsterdam is een vereniging wat betekent dat we met vrijwilligers werken. We hebben een enthousiast team met uitsluitend gediplomeerde instructeurs die in hun vrije tijd met plezier lesgeven, waardoor we de prijzen laag kunnen houden.