In Memoriam: Dick Lodder

Afgelopen woensdag, 2 augustus, is ons erelid en oud voorzitter Dick Lodder onverwachts overleden.

Vele huidige KCA-leden zullen hem misschien niet kennen of hebben slechts van hem gehoord.

Toch zullen veel mensen in ‘hondensportland’ bij het noemen van zijn naam meteen denken aan de KCA, maar hem ook zeker herinneren als keurmeester, coach, wedstrijdorganisator en ga zo maar door. En oh ja aan de Winner tentoonstellingen in de RAI…

Samen met zijn vrouw Will zijn ze jarenlang bepalend geweest voor de KCA. Zij waren het gezicht van de club. Dick was instructeur, bestuurslid en tenslotte voorzitter. In alle bescheidenheid, last van een te groot ego had hij zeker niet. Als club hadden we ons met Dick als voorzitter geen beter uithangbord kunnen wensen. Hij was bekend en geliefd in hondensportwereld.

Als hij dit nu mee zou lezen, zou hij met een wegwuivend handgebaar zijn aandeel willen bagatelliseren en dit veel te veel lof vinden. Want zo bescheiden was hij.

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, je hoort het hem zo zeggen.

Ook zou hij ons er op wijzen dat hij dit zonder Will nooit had gekund. En dat is ook zo.

Ze waren bijna 60 jaar een echtpaar en kenden elkaar al 65 jaar.

Zijn enorme relativeringsvermogen en humor waren bewonderingswaardig. Zeker ook waar het ging om zijn eigen gezondheid. Hij heeft lichamelijk nogal wat gemankeerd en heeft tientallen operaties moeten ondergaan. Hij bleef daar altijd positief bij. Het was een heerlijk met mens en makkelijk in omgang. Altijd met een grap en een grol.

Dick bedankt!

We wensen Will heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Dit bericht is gepost in .. Bookmark de link.
error: Website is beschermd !!