SPEL

Bij de KCA kun je ook terecht voor het actief bezig zijn met je hond in vorm van spel. Bij spel ben je lekker met je hond bezig. Het verbetert de band tussen jou en je hond en het kan helpen als je hond nog te jong, onzeker of te snel afgeleid is om je hond te motiveren voor verdere trainingen.

> Direct naar: Senior Fit & Fun

 


Sport en Spel

Klik in onderstaande tabel als je direct wilt inschrijven:

Je kunt je alleen inschrijven voor een cursus als je lid bent. Ben je dat nog niet, voeg dan eerst lidmaatschap toe.

Heb je zin om allerlei leuke spelletjes en oefeningen te doen met je hond en wil je graag de band met je hond verbeteren? Maar hoeft het allemaal niet zo heel serieus en precies te zijn? Dan is de cursus Sport en Spel iets voor jou. We hebben een kar vol met materialen waar we talloze leuke spelletjes en oefeningen mee kunnen verzinnen. Allerlei zaken komen aan de orde: Zoeken, apporteren, ergens overheen lopen, springen, kruipen, balans, coördinatie en ga zo maar door.

Het doel? Samen heel veel plezier maken! En uit ons hele lesaanbod een beetje proeven wat jij en je hond nou echt leuk vinden.

De cursus bestaat uit 8 lessen.

Leert mijn hond hier wel wat van?

Zeker weten want de band met je hond wordt (nog) sterker dan deze al was. Je hond krijgt steeds meer vertrouwen in jou als baas omdat alle “oefeningen” op een hond vriendelijke manier worden aangeleerd.

Zo kunnen jullie op onderzoek gaan wat bij jullie past.

Is mijn hond hier geschikt voor?

Alle honden van alle leeftijden kunnen hieraan meedoen (pups moeten wel eerst puppycursus hebben gedaan). Iedere hond krijgt de oefening op zijn eigen niveau aangeboden. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele lichamelijke problemen van zowel de hond als de geleider.

Kan ik deze cursus volgen naast andere cursussen?

Dat is helemaal geen probleem. Sport en Spel is niet in strijd met oefeningen die gegeven worden in de andere cursussen. Je kan alleen niet twee cursussen op één dag volgen, dat is voor de hond te vermoeiend.

Krijg je al zin? Schrijf je dan meteen in!


Senior Fit & Fun

Is jouw hond al op hoge leeftijd en vinden jij en je hond het jammer, dat de reguliere lessen te pittig zijn geworden? Dan is Senior Fit & Fun vast iets voor jullie! Senior Fit & Fun is speciaal voor oude honden vanaf 10 jaar die graag nog iets leuks met hun baas doen.

Het is een combinatie van fun oefeningen, hersenwerk en oefeningen die ervoor zorgen dat je senior lekker in zijn lijf blijft zitten. De les verloopt op een rustig tempo met aandacht voor wat je senior aan kan. Je houdt je hond hiermee mentaal en fysiek in conditie en het belangrijkste; je blijft lekker samen bezig en hebt plezier! Je senior hond, waar je jarenlang actief mee bent geweest, zal het zeker waarderen dat hij/zij ook weer deel kan nemen aan een ‘les’. 

Klik in onderstaande tabel als je direct wilt inschrijven:

Je kunt je alleen inschrijven voor een cursus als je lid bent. Ben je dat nog niet, voeg dan eerst lidmaatschap toe.

De cursus bestaat uit 10 lessen.